top of page

ÚLTIMS PROJECTES

A continuació presento els projectes engegats l'any 2014. Per projectes passats, veure aquí.

Projecte |01

 

Projecte |01 Paisatges bioculturals a l'Atles

L’Alt Atles marroquí, en part per la seva ubicació i geografia muntanyosa i escarpada, té una elevada riquesa florística, faunística i cultural que ha modulat i modula els paisatges que hi trobem avui en dia. Tot i ésser una zona muntanyosa encara força aïllada, els fenòmens de globalització i d’integració de l’estat també en són evidents, amb processos de permanència i canvi constants, alguns força comuns a d’altres regions del planeta mentre que d’altres força particulars. A partir de la recerca realitzada en dues comunitats al llarg dels últims anys, Ait M’hamed i Imegdale, la feina realitzada dirigint el Programa d'Etnobiologia de la Global Diversity Foundation, m'està permetent comprendre millor com incorporar les poblacions i institucions locals en els processos de conservació biològica i cultural, per a què els projectes siguin més exitosos i inclusius, sobretot en col·laboració amb poblacions amazigues i magrebines.

Projecte |02

 

Projecte |02 Etnobotànica urbana

Barcelona és un mosaic de cultures i natures, on hi conviuen una elevada quantitat d'éssers vius, grups ètnics i llengües diferents combinant-se de forma dinàmica en el temps i l'espai. Això fa que tot i tractar-se d'un ecosistema molt antropitzat, hi hagi alhora una elevada diversitat biocultural amb varietat de fenòmens etnobotànics significatius i de vegades sorprenents. L'estudi i difusió d'aquestes relacions etnobiològiques constitueixen l'eix principal d'aquest projecte postdoctoral, realitzat amb la col·laboració del grup de recerca EtnoBioFic, del Laboratori de Botànica de la Facultat de Farmàcia (UB), adscrit al CSIC-IBB-ICUB, i basant-se principalment en l'estudi de processos de transculturació als mercats de l'àrea metropolitana de Barcelona. Part dels resultats d'aquesta recerca van ser presentats a la 4ª edició de Sabors del Món el 7 de juny de 2015 al barri del Fondo (SCG).

Projecte |03

 

Projecte |03 Bullipèdia

La Bullpèdia, un dels tres grans projectes del Bullifoundation liderat per Ferran Adrià, és una eina professional per organitzar de forma clara, ordenada i precisa tot el coneixement culinari. A partir de juliol d'aquest any, començo a formar part d'aquest projecte a través de la Unitat UB-Bullipèdia, treballant principalment en els aspectes relacionats amb la nomenclatura i classificació de la botànica gastronòmica i culinària i la seva adaptació a aquesta nova eina en procés de creació.

Projecte |04

 

Projecte |04 Cursos i tallers etnobotànics

En col·laboració amb grup de recerca EtnoBioFic, del Laboratori de Botànica de la Facultat de Farmàcia (UB), adscrit al CSIC-IBB-ICUB donem inici a la tardor de 2014 un conjunt de cursos i tallers relacionats amb l'etnobotànica catalana, així com també un programa de consultoria etnobotànica i socioambiental.

Projecte |05

 

Projecte |05 Expedicions etnobotàniques a Costa Rica

En un futur proper, desitjem poder oferir expedicions etnobotàniques a Costa Rica, en col·laboració amb el grup de recerca EtnoBioFic, l'herbari Juvenal Valerio Rodríguez de la Universidad Nacional de Costa Rica, i comunitats rurals, urbanes i indígenes costa-riquenyes.

Una mostra del meu treball. Per conèixer més o discutir una possible feina >>
bottom of page